رفع خطای 503 service unavailable

خطای HTTP 503 چیست؟

هنگامی که شما خطای HTTP 503 را در اینترنت مشاهده کردید، اصلاً نگران نباشید یک راه حل آسان برای  رفع این مشکل وجود دارد. مشاهده این خطا HTTP Error 503 در وب سایت بسیارعادی است. بسیاری از افراد در اینترنت این خطا را در یک نقطه از زندگی آنلاین شان قطعاً مشاهده کرده اند. اما این خطا به چه معنی است و چه زمانی باید انتظار داشته باشید که آن را ببینید؟

 

چگونه خطای HTTP 503 را رفع کنیم؟

ساده ترین راه این است که صفحه را رفرش و یا تازه سازی کنید تامشخص شود که آیا حداقل صفحه برای شما دوباره باز می شود یا خیر؟ راه دیگری برای بر طرف کردن خطا، این است که کامپیوتر یا روترتان را مجددا راه اندازی کنید.

اگر پیام خطا Service Unavailable – DNS Failure” را نشان دهد، ممکن است خطایی در تنظیمات DNS کامپیوتر یا روتر وجود داشته باشد که این مشکل در روتر را می توان با راه اندازی مجدد آن ثابت کرد.

اگر خطای HTTP 503 برای کاربران یک وب سایت بسیار زیاد اتفاق می افتد، مدیر سایت باید مشکل را شناسایی و راه حل مناسب مشکل را پیدا کند.

اگر نیاز است وب سایتتان بروز رسانی شود، برنامه بروز رسانی تان را به صورتی تنظیم کنید تا کاربران وب سایتتان این خطا را به صورت منظم مشاهده نکنند.

 

پیام خطای 503 Error بدین معنی است که یک سرور

وب به صورت موقت قادر به پاسخگویی به درخواست انجام شده نیست. ان مشکل می‌تواند مستقیما از طرف سرور وبی باشد که می‌خواهید به آن دسترسی داشته باشید یا سروری دیگر که سرور وب مورد نظر شما به دنبال دستیابی به آن است. نام این مشکل خطای 503 Error بوده چون این عنوانی است که سرور وب برای تعریف چنین مشکلی از کد حالت HTTP مذکور بیان می‌کند. این خطا می‌تواند به چند دلیل اتفاق بیافتد اما دوتا از مهم‌ترین دلایل ممکن این است که سرور با درخواست‌های بسیار زیاد و مکرر روبه‌رو شده است که توانایی پاسخگویی آن را پایین می‌آورد یا اینکه سرور وب در دست تعمیر قرار دارد.

حطای 503 Error متفاوت از ارور 500 سرور داخلی است. خطای 500 Error هنگامی رخ می‌دهد که چیزی سرور را از پاسخگویی به درخواست شما باز دارد در حالی که خطای 500 Error در واقع به معنی سلامت سرور بوده و اینکه می‌تواند درخواست شما را پردازش کند و خطای 500 را با یک طرح به شما نشان می‌دهد.

درست مانند سایر پیام‌های خطا، طراحان وب‌سایت می‌توانند شیوه نمایش صفحه 500 Error را شخصی‌سازی نمایند. بنابراین امکان دارد که با صفحات 500 Error متفاوتی در

سایت‌های مختلف مواجه شوید. همچنین هر کدام از سایت‌ها می‌توانند به دلخواه خود این صفحات را نام‌گذاری کنند و ممکن است با مواردی مانند گزینه‌های زیر روبه‌رو شوید:

  • Http/1.1 Service Unavailable
  • 503 Error
  • 503 Service Temporarily Available
  • 503 Service Unavailable
  • Service Unavailable – DNS Failure
  • HTTP Error 503
  • HTTP 503
  • Error 503 Service Unavailable

تازه‌سازی صفحه

همانطور که اشاره کردیم، پیام خطای 503 خبر از یک مشکل موقت می‌دهد و گاهی اوقات این مدت موقت می‌تواند بسیار کوتاه باشد. بر فرض مثال وب‌سایت مورد نظر ممکن است مورد هجوم کاربران زیادی قرار گرفته باشد. بنابراین یک بار تازه‌سازی صفحه پیش‌رو می‌تواند ارزشش را داشته باشد. بیشتر مرورگرها با کلید F5 عمل تازه‌سازی صفحه را انجام می‌دهند و البته یک دکمه اختصاصی در نزدیکی کادر آدرس‌دهی هم برای آن در نظر گرفته‌اند. این عمل در اکثر مواقع راه به جایی نمی‌برد اما امتحان کردن آن تنها یکی دو ثانیه طول می‌کشد.

 

دلایل رخ دادن ارور ۵۰۳ در وبسایت

این اتفاق معمولا در زمان هایی رخ می دهد که با توجه به محدود بودن منابع سرور به دلایلی مانند بازدید کننده زیاد یا اسکریپت های سنگین رخ می دهد. البته کد های غیر بهینه، وجود باگ در کد سایت و نیز می تواند دلیل ایجاد آن باشد. به طور کلی می توان علت ارور ۵۰۳ را به شکل زیر دسته بندی کرد.

  • سرور در حال بروزرسانی، افزایش امنیت پایگاه داده و یا در حال بکاپ گرفتن باشد. در طول این فرآیند سرور به اینرتنت متصل نمی باشد و سایت با این ارور غیر فعال می شود.
  • سرور درخواست های زیادی داشته باشد. اگر سرور با توجه به محدودیت های مشخص شده قادر به پردازش همه اطلاعات نباشد و به عبارتی محدویت ها رد شوند، این ارور نشان داده می شود. دلایل زیادی نیز برای افزایش بار وجود دارند. دلیل عمده افزایش ترافیک و بازدید است اما ممکن است به علت بروز نکردن منابع، حملات مخرب، اسپم و برنامه ریزی اشتباه نیز رخ دهد.
  • در موارد نادر پیکر بندی سرور DNS به شکل نادرست در سمت گیرنده نیز ممکن است دلیل این اشکال باشد.

برای اطلاعات بیشتر و

آموزش سئو با تیم

ای نگاه همراه باشید.


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها